Inzicht in je geldzaken

Beter met geld worden, begint met weten wat er binnenkomt en wat eruit gaat.

Sanne: ‘Ik kan over vier jaar met pensioen, maar leef nog altijd van € 1.000,- per maand’

Voor je vijfenveertigste je pensioen bij elkaar? Dat lijkt niet voor elke zzp'er weggelegd. Met kleine stappen, een beetje durf en de juiste support kan je meer sparen dan je denkt, vindt Sanne (39). In 'Je Geld en Je Leven' vertelt ze haar financiële verhaal.

Lees meer

Hoe leer ik mijn kind met geld omgaan? 5 tips

Jouw kind leren omgaan met geld? Geldeducatie voor kinderen is essentieel! Ontdek hoe je je kind kunt leren sparen, budgetteren en omgaan met geld.

Lees meer

Welke toeslagen zijn er en hoe vraag je ze aan?

Een huurwoning, zorgverzekering en de kinderopvang. Mogelijk betaal je geld aan zulke vaste lasten. En opgeteld kan dat een aardig deel van je inkomen zijn. Gelukkig heeft de overheid verschillende regelingen om jou financieel te helpen. Weet jij al of je in aanmerking komt voor zo’n toeslag? Je leest er meer over in dit artikel.

Lees meer

Je financiën op orde krijgen in 10 stappen

Zie jij door de financiële bomen het bos niet meer? Wij helpen je met 10 praktische tips om je financiën op orde te brengen.

Lees meer

6 Tips bij het afsluiten van je zorgverzekering

Het hebben van een zorgverzekering is in Nederland verplicht. Dan hebben we het over een basisverzekering. Heb je ook een aanvullende verzekering nodig? En welke kies je?

Lees meer

Inzicht in je verzekeringen

We hebben ze allemaal: verzekeringen. Het is verstandig om je verzekeringen regelmatig onder de loep te nemen. Zo behoud je overzicht en controleer je of je verzekeringen nog passend zijn.

Lees meer

Kosten universiteit op een rij

Ontdek wat de universiteit kost. Hoe hoog is het collegegeld? Met welke kosten moet je nog meer rekening houden? En hoeveel studiefinanciering krijg je?

Lees meer

Wat kost studeren?

Wil je weten wat studeren kost? Ontdek welke kosten er komen kijken bij een studie en hoeveel studiefinanciering je krijgt.

Lees meer

Kosten hbo-opleiding

Wil je een hbo-opleiding doen? Check wat dat kost. Hoe hoog is het collegegeld? En met welke kosten moet je nog meer rekening houden?

Lees meer

Zelf beleggen of Beheerd Beleggen? Dit zijn de verschillen

Denk je erover om te beginnen met beleggen? Dan kun je ervoor kiezen om zelf te beleggen. Of je kunt door ons voor je laten beleggen. We vroegen Michel Engbers, directeur Investment Office bij Nationale-Nederlanden, naar de verschillen.

Lees meer

Hoe werkt ouderschapsverlof? (Tijd met je kind goed benutten)

Ontdek de voordelen van onbetaald ouderschapsverlof en hoe het zich verhoudt tot minder werken. Maak geïnformeerd een keuze voor jouw gezin en carrière.

Lees meer

Ouderschapsverlof: bekijk je opties (ook als zzp’er)

Ouderschapsverlof of geboorteverlof (of: 'vaderschapsverlof'): welke opties heb je en hoe regel je de financiën?

Lees meer

Van luiers tot opvang en kinderkleding: wat kost een kind?

Wat kost een kind nou eigenlijk? Om je een idee te geven wat je de eerste jaren kunt verwachten, zochten wij voor je uit hoeveel een kind tot vier jaar kost.

Lees meer

Budgetteren: wat is dat en hoe werkt het?

Budgetteren betekent dat je potjes maakt voor de uitgaven die je maandelijks doet. We delen drie methoden, zodat je direct zelf kunt starten met budgetteren?

Lees meer

Wat kost een dag minder werken? Bekijk de financiële gevolgen

Wil je weten wat een dag minder werken kost? Bereken hier wat de gevolgen zijn van 1 dag minder werken.

Lees meer

Omscholing & subsidie: welke kansen liggen er voor jou?

Hoe kan omscholing de weg vrij maken naar plezier in je werk? Alles over subsidies, regelingen en kansrijke beroepen in deze krappe arbeidsmarkt.

Lees meer

Hoe zorg ik dat mijn kind financieel op eigen benen kan staan?

Wanneer begin je aan de financiële opvoeding? Wat werkt wel en wat niet? Wij leggen het voor aan Karin Radstaak van budgetvoorlichtingsorganisatie Nibud. “Laat je kind vrij om keuzes te maken die niet de jouwe zijn.”

Lees meer

Van trouwringen tot huwelijksreis: wat kost trouwen?

Droom jij van een bruiloft later? Of hebben jij en je partner al concrete trouwplannen? Dan is het verstandig op tijd te beginnen met sparen. Want of jullie nu kiezen voor een budgetvriendelijke bruiloft of uitpakken met een grote trouwdag: een bruiloft kost geld. Wat kost de gemiddelde bruiloft? En met welke uitgaven moet je allemaal rekening houden?

Lees meer

Je lijfrente komt vrij: kies je voor uitkeren of doorsparen?

Komt het kapitaal van je lijfrenteverzekering binnenkort vrij? Dan moet je kiezen wat je met dit geld wilt doen. Grofweg zijn er twee mogelijkheden: je lijfrente laten uitkeren of doorsparen. Wat houden de opties in? En waar moet je zoal op letten bij het maken van deze keuze? We zetten het voor je op een rij.

Lees meer

Doorwerken na pensioen: hou je dan nog wel wat over?

Wat zijn de gevolgen van bijverdienen naast je pensioen? Lees hier de nadelen van en waar je rekening mee moet houden bij doorwerken na je pensioen.

Lees meer

Zakgeld: hoeveel geef je wanneer?

Zakgeld: wanneer begin je ermee? Hoeveel geef je per leeftijd? Hoe zorg je ervoor dat het een succes wordt? Lees alles over zakgeld geven.

Lees meer

Samen sparen? Open een gezamenlijke spaarrekening!

Steeds meer koppels kiezen ervoor om een gezamenlijke spaarrekening te openen. Dit brengt bepaalde voordelen met zich mee. Voor een gezamenlijk huishouden zijn er verschillende redenen om samen te sparen. Dromen je partner en jij al jaren van een rondreis door bijvoorbeeld de Verenigde Staten? Open samen met je partner een rekening om te kunnen sparen en leg iedere maand een vast bedrag opzij, zodat jullie deze droom kunnen gaan waarmaken.

Lees meer

4 redenen waarom je eigen geld nodig hebt voor je eerste koophuis

Voor je eerste koophuis heb je eigen geld nodig. Bijvoorbeeld voor de hypotheek en bijkomende kosten. Lees de vier redenen om eigen geld te bij elkaar sparen.

Lees meer

Geld verdienen naast je werk: hier moet je op letten

Benieuwd naar bijverdienen naast je baan? Ontdek hoeveel je mag bijverdienen naast je baan volgens de belastingdienst. Lees de tips voor extra inkomsten.

Lees meer