Laat je inspireren
Yes, je hebt eindelijk je droomhuis gevonden! En nu wil je graag een bod doen. Maar hoe gaat bieden op een huis precies in zijn werk? Hoe kun je de waarde van een huis inschatten? En hoe onderhandel je het beste over de prijs? In dit artikel lees je er alles over.
Gefeliciteerd! Je hebt geboden op een huis en het bod is geaccepteerd door de verkoper. De woning is nu bijna officieel van jou. Maar eerst moet je nog een aantal zaken regelen en ondertekenen. Om je hierbij te helpen, hebben we op een rijtje gezet wat je nog moet doen om het huis echt van jou te maken.
Door ontbindende voorwaarden in je koopcontract op te nemen kun je de aankoop van een woning of appartement ongedaan maken. Nuttig, wanneer de situatie toch anders loopt dan gepland. Je hebt wettelijk na het tekenen van het koopcontract drie dagen bedenktijd. Zonder opgaaf van redenen kun je in deze periode onder de koop uit. In deze paar dagen heb je meestal nog niet alles geregeld voor de woning.
Gefeliciteerd! Je had je ingeschreven voor een nieuwbouwwoning en je bent ingeloot. De volgende stap op weg naar je droomhuis is het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst. Wat is dat? Wat betekent al die juridische taal en waar moet je op letten?
Ben je van plan om een huis te kopen? Leuk! Je kunt vast niet wachten om je vrienden uit te nodigen voor een housewarming in je nieuwe paleisje. Maar voordat het zover is, moet er nog een heleboel gebeuren. Of het nu je eerste koophuis is of niet, een huis kopen is altijd heel spannend en er komt van alles bij kijken. Om je te helpen met het hele proces hebben we deze checklist huis kopen gemaakt. Zo houd je mooi het overzicht en weet je zeker dat je niks vergeet.
De verkoper, de koper en de notaris ondertekenen de leveringsakte. Pas dan is de verkoop van de woning definitief. Moet de akte ook worden ingeschreven bij het kadaster? Moet er altijd een notaris bij aanwezig zijn? De belangrijkste vragen over de leveringsakte op een rij.
Als huisenkoper heb je het op de huidige woningmarkt bepaald niet gemakkelijk. Het aanbod is krap en huizen worden in ‘no time’ verkocht. Hoe houd je het hoofd koel in deze overspannen woningmarkt?
Voor alleenstaanden lijkt het een hele opgave om een huis te kopen. Maar als single zijn er wel degelijk mogelijkheden om een huis te kopen. In dit artikel leggen we de mogelijkheden uit en bereken je jouw maximale hypotheek.
Waar ligt jouw droomhuis? Om een huis te bemachtigen kun je bieden zonder financieringsvoorbehoud. Voor je dit overweegt, moet je echter de risico’s weten. We leggen graag uit hoe financieringsvoorbehoud werkt.
Wat kost het nu eigenlijk echt om je huis te verkopen? Die vraag is niet zomaar te beantwoorden. Hoeveel je wilt uitbesteden bij de verkoop van je huis is heel persoonlijk. Besteed je alles uit aan een makelaar? Dan is dat duurder dan dat je alles zelf doet.
Ben je eigenaar van een appartement? Dan ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Maar wat houdt dit precies in? Wij vertellen het je!
Steeds meer mensen willen hun huis verkopen zonder makelaar. Maar hoe is het om een huis te kopen zonder makelaar? Waar moet je op letten? En hoe weet je dat alles goed geregeld is?
Gefeliciteerd! Jullie hebben een koophuis gevonden. Ondertussen zijn jullie bezig met het papierwerk voor de hypotheek. Je vraagt je nu af of je nog officiële stappen moet zetten. Jullie hebben nu (nog) geen kinderen, maar dit is wel jullie eerste koophuis samen.