Ga je een huis kopen? Of denk je erover na om dit te gaan doen? Dan komt er veel op je af. Wat moet je regelen? Op welk moment en waar? Wij helpen je bij het kopen van jouw droomhuis met handige informatie, tools en checklists. Zo ga je deze verandering met vertrouwen tegemoet.
Oriënteren en budget bepalen
De eerste stap bij het kopen van een huis is het bepalen van je budget.
De huizenprijzen zijn de laatste jaren enorm gestegen. Eigen geld is daardoor niet alleen noodzakelijk; het maakt het ook makkelijker om een fijne plek te vinden.
Bij een volgend huis kopen komen andere vragen kijken dan bij je eerste huis. Neem je bijvoorbeeld je huidige hypotheek mee? En hoe zit het met de overwaarde?
Ons land telt momenteel meer dan 1 miljoen zzp’ers. Behoor jij ook tot die groep en ben je op zoek naar een koopwoning? Je leest hier wat de mogelijkheden zijn.
Benieuwd wat je kan lenen als je een huis wil kopen? Bereken online met de rekentool eenvoudig hoeveel je maximaal kunt lenen. Ook weet je meteen de geschatte bruto maandlasten.
Je droomhuis vinden
Welk type woning past bij jou? En hoe ga je slim om met de overspannen huizenmarkt?
Een huis kopen op de overspannen huizenmarkt is bepaald niet gemakkelijk. Het aanbod is krap en huizen worden in ‘no time’ verkocht. Zo houd jij het hoofd koel!
Ga je voor een bestaande gezinswoning met authentieke elementen, of toch voor nieuwbouw met een moderne indeling? Bekijk de 10 voor- en nadelen.
Heb je een aankoopmakelaar nodig voor het kopen voor een huis? Wat doet een aankoopmakelaar? Wat zijn de voordelen, de nadelen en de kosten?
Bieden op een huis
Yes, je hebt je droomhuis gevonden! De volgende stap is een bod doen. Zo pak je het aan.
Bieden op een huis is enorm spannend en er komt heel wat bij kijken. Met een goede biedingsstrategie wordt het allemaal een stuk makkelijker. En het zorgt voor een maximaal resultaat.
In de overspannen huizenmarkt wordt steeds vaker een bod gedaan zonder financieringsvoorbehoud. Dat kan je kansen vergroten. Voor je dit overweegt, moet je echter de risico’s weten.
Door ontbindende voorwaarden in je koopcontract op te nemen kun je de aankoop van een woning of appartement ongedaan maken. Nuttig, wanneer de situatie toch anders loopt dan gepland.
Hoera, je bod is geaccepteerd!
Nog een paar stappen doorlopen en je bent de trotse eigenaar van je nieuwe stekkie.
Is je bod geaccepteerd, dan is de woning bijna officieel van jou. Daarvoor moet je eerst nog wel een aantal zaken ondertekenen, doen en regelen.
Bij het verkopen van je huidige woning komt veel kijken. Van het vinden van een makelaar en het bepalen van de vraagprijs, tot het aanvaarden van het bod.
Is alles rond? Dan rest je nog één ding: de verhuizing voorbereiden. Hoe eerder je hiermee begint, hoe meer ontspannen de verhuisdag is. We geven je wat handige tips.
Ga je een huis kopen en kun je wel wat hulp gebruiken? Voor welke verandering je ook staat, onze support heb je. Onze experts staan voor je klaar om je te helpen, zodat jij vol vertrouwen veranderingen aan kunt gaan.