Nationale-Nederlanden biedt scherpe tarieven. Op deze pagina vind je de actuele hypotheekrente
Een klein verschil in de hypotheekrente kan veel schelen in je portemonnee. Ga je een hypotheek afsluiten of oversluiten? Bekijk hieronder de actuele hypotheekrente en de rentevoorwaarden. Of bereken je maandlasten.
Een hypotheek valt in een bepaalde tariefklasse. We kijken daarvoor naar de verhouding tussen je actuele hypotheekbedrag en de waarde van je huis. Bij een tariefklasse hoort een risico-opslag. Er is een risico dat je huis niet genoeg waard is om je hele hypotheek af te betalen. Bijvoorbeeld als je je huis plotseling moet verkopen. De opslag hangt af van dat risico. Hoe lager het risico is, des te lager is de risico-opslag op je rente. Op deze pagina lees je meer over de tariefklassen.
Met de nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden profiteer je van een aantrekkelijke hypotheekrente. Dit komt omdat je de rente betaalt die hoort bij één tariefklasse lager dan de tariefklasse van bestaande bouw. Dit geldt voor de eerste rentevaste periode.
Stel: je koopt een nieuwbouwwoning van € 400.000 en sluit hiervoor een hypotheek af van € 350.000.
De Nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden kan dus een aantrekkelijke keuze voor je zijn.
De verhouding hypotheek/woningwaarde is dan 350.000 / 400.000 x 100 = 87,5%. Hiermee valt de hypotheek in de tariefklasse ‘Meer dan 80% tot en met 90% marktwaarde.
Echter, omdat je een Nieuwbouwhypotheek afsluit, betaal je de rente die hoort bij één tariefklasse lager. In dit geval is dat de rente die hoort bij de tariefklasse ‘Meer dan 70% tot en met 80% marktwaarde’.
De Nieuwbouwhypotheek van Nationale-Nederlanden kan dus een aantrekkelijke keuze voor je zijn.
De indeling van de Nieuwbouwhypotheek in één tariefklasse lager geldt voor de eerste rentevaste periode. Na afloop van deze rentevaste periode kijken we wat de waarde van je woning ten opzichte van je hypotheekbedrag is. Dit bepaalt in welke tariefklasse je hypotheek op dat moment valt en welk rentetarief daarbij hoort.
Let op: wanneer je kiest voor de Nieuwbouwhypotheek met een variabele rente, dan loopt de rentevaste periode iedere maand af. Dit betekent dat het nieuwbouwtarief al na één maand komt te vervallen. Het is dus verstandig om je goed te laten adviseren over de rentevaste periode die je kiest voor de Nieuwbouwhypotheek.
Sluit je een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie of valt je hypotheek in de laagste tariefklasse ‘Tot en met 40% van de marktwaarde’? Dan heb je al de laagst mogelijke risico-opslag.
In je hypotheekakte, of in je laatste rentewijzigingsvoorstel, zie je wanneer je rentevaste periode afloopt. .In mijn.nn staat ook wanneer je rentevaste periode afloopt
Dan moet je opnieuw je rente en rentevaste periode kiezen. Bekijk het renteoverzicht voor bestaande hypotheken waarvan de rentevaste periode afloopt.
De keuze voor een korte of lange rentevaste periode is persoonlijk. Kies je voor een lange rentevaste periode, dan kies je voor meer zekerheid. Bij een korte rentevaste periode loop je het risico dat de lasten van je hypotheek op korte termijn kunnen stijgen, maar kun je op langere termijn toch goedkoper uit zijn. Voor meer informatie en een advies over de rentevaste periode die bij je past, kun je het beste contact opnemen met je hypotheekadviseur.
Om voor NHG in aanmerking te komen, moet aan de volgende NHG-voorwaarden zijn voldaan:
Bekijk de website van de Nationale Hypotheek Garantie voor alle voorwaarden. In sommige situaties gelden naast de NHG-voorwaarden nog aanvullende voorwaarden van Nationale-Nederlanden. Je adviseur kan je hier meer over vertellen.
De hypotheektarieven op de website zijn algemeen. Het kan zijn dat er voor je lening in combinatie met het onderpand (de woning) bepaalde opslagen of kortingen gelden. Iedere offerte is daarom maatwerk. Daarnaast staan op onze website de actuele tarieven. Het kan zijn dat je tarief op een ander moment vastgesteld is.
Voor het verstrekken van een hypotheek moeten hypotheekverstrekkers meestal zelf ook geld lenen. De kosten hiervan zijn onder andere afhankelijk van waar het geld wordt ingekocht. Bijvoorbeeld bij centrale bank of andere banken. En hoeveel rente daarvoor moet worden betaald. Die rente kan variëren per aanbieder; iedere aanbieder hanteert eigen rentetarieven. De rente die de hypotheekverstrekker moet betalen, is ook afhankelijk van de kredietwaardigheid.
Heb je nog vragen? Neem contact met ons op. We helpen je graag. Je kunt ook direct hypotheekadvies aanvragen.
Nationale-Nederlanden streeft ernaar dat alle informatie over de rentetarieven op deze site correct is. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen als deze informatie niet correct is. De rente in de offerte is de hypotheekrente die je gaat betalen.
We kunnen je op verschillende manieren helpen.
Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.