tot 3,00%*rente
Geld opzijzetten voor later? Bepaal zelf of je spaart, onze experts voor je laat beleggen, óf een mix. Mét mogelijk belastingvoordeel.
Bereken wat het je kan opleveren
* Effectieve rente op jaarbasis vanaf 17 januari 2025 bij een looptijd vanaf 15 jaar. Wijzigingen voorbehouden.
*Hierbij is geen rekening gehouden met heffingskortingen, fiscale ondernemersregelingen en effect voor inkomensafhankelijke regelingen, zoals toeslagen.
Pensioenopbouw hoeft voor jou als ondernemer geen ver-van-je-bed-show te zijn. En... hoe eerder je begint, hoe meer je kunt opbouwen.
Komt je lijfrente vrij maar wil je nog even wachten met uitkeren? Lees dan meer op de pagina Doorsparen met Aanvullende PensioenOpbouw.
De voordelen van Aanvullende PensioenOpbouw bij Nationale-Nederlanden:
Je profiteert van mogelijk belastingvoordeel. Je inleg mag je bij de belastingaangifte aftrekken van je inkomen in box 1. Via je belastingaangifte krijg je zo een deel van je inleg terug. Het bedrag dat je in een jaar maximaal mag aftrekken, is vooral afhankelijk van je jaarruimte en reserveringsruimte.
Je kiest zelf hoe je sparen en beheerd beleggen combineert.
Liever alleen beleggen of juist niet beleggen? De keuze is aan jou. En wil je later beleggen toch toevoegen? Dat kan altijd!
Kies je ervoor om te beleggen? Dan doen onze experts er alles aan om een zo goed mogelijk rendement te behalen, met het risico dat bij je past.*
Bij sparen kies je voor een vaste of variabele rente.
Als je kiest om (een deel van) je vermogen te beleggen, dan doen wij dat voor je met beheerd beleggen. Je voegt beleggen toe in mijn.nn, nadat je de Aanvullende PensioenOpbouw hebt geopend.
'De waarde van je beleggingen kan fluctueren. En in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.' Dat heb je vast vaker gehoord. En ‘beleggen brengt risico’s met zich mee’ ook. Maar wat betekent dat nou eigenlijk?
Wat niemand wil, is dat zijn beleggingen minder waard worden. Of nog erger: dat je je hele inleg verliest. De waarde van je beleggingen kan dus schommelen. En gaat het een jaar iets minder goed? Dan hoeft dat niet te betekenen dat dat het aankomende jaar weer zo is. Er is altijd kans dat je beleggingen juist méér waard worden. Lees meer over de risico's.
Wij begrijpen dat beleggen spannend is. En of je nu een ervaren belegger bent of juist net begint: onze support heb je! Onze beleggingsexperts doen er alles aan zodat jij met vertrouwen je financiële toekomst tegemoet gaat.
Daarom stellen we onze collega's én beleggingsexperts graag aan je voor:
“Hoe langer je de tijd neemt, hoe groter de kans is op een goed resultaat.”
"We schatten in of het vermogen dat je na verloop van tijd wilt hebben opgebouwd ook haalbaar is."
"Als je veel risico kúnt nemen, willen we zeker weten of je dat risico ook wílt nemen."
In de Vergelijkingskaart Vermogen opbouwen lees je wat je van ons mag verwachten.
*We zijn wettelijk verplicht om eenmalige distributiekosten in rekening te brengen en inzichtelijk te maken.
Om in aanmerking te komen voor belastingvoordeel moet je aan deze fiscale spelregels voldoen:
Meer informatie over belasting en regelgeving lees je op de pagina Fiscale en juridische regels.
Je kunt tijdens de aanvraag kiezen voor een variabele of een vaste rente (een deposito). Als je geen keuze maakt, dan ontvang je een variabele rente. Je kunt op een later moment altijd kiezen om (een deel van) je spaargeld alsnog in een deposito vast te zetten tegen een vaste rente.
Kies je voor een variabele rente? Dan ben je flexibeler wanneer je kunt starten met de uitkering van je opgebouwde kapitaal.
Kies je voor een vaste rente? Dan heb je de zekerheid dat de rente voor de gekozen periode vaststaat. De rente die je krijgt, hangt af van de looptijd die je kiest. Na het einde van deze periode kun je opnieuw kiezen tussen vaste of variabele rente. Je kunt dit gemakkelijk regelen in mijn.nn.
Je jaarruimte is elk jaar anders. Daarom is het belangrijk dat je deze eerst zelf berekent, voordat je geld stort op je rekening Aanvullende PensioenOpbouw. Je jaarruimte bereken je eenvoudig zelf met onze rekenhulp. Heb je al een rekening Aanvullende PensioenOpbouw bij ons? Gebruik dan de rekenhulp in mijn.nn. Voor het berekenen van je jaarruimte heb je jouw belastingaangifte over het voorgaande jaar én je uniform pensioenoverzicht (UPO) nodig. Ben je zzp’er? Dan heb je je jaarrekening nodig.
Heb je over de afgelopen tien jaar je jaarruimte nog niet helemaal gebruikt? Dan kun je deze zogenoemde reserveringsruimte gebruiken om extra te storten op je rekening Aanvullende PensioenOpbouw. Ook je reserveringsruimte bereken je met onze rekenhulp.
Nadat je Aanvullende PensioenOpbouw hebt aangevraagd, ontvang je van ons het rekeningnummer waarop je vermogen kunt opbouwen. Je kunt dan vanaf de tegenrekening die je bij je aanvraag hebt opgegeven het gewenste bedrag overmaken.
Met Aanvullende PensioenOpbouw bouw je vermogen op voor een aanvulling op je AOW en/of pensioen. Je mag opbouwen tot uiterlijk 31 december, vijf jaar na het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Tot die tijd heb je drie mogelijkheden met het geld op je rekening Aanvullende PensioenOpbouw:
1. Je laat je geld periodiek uitkeren.
2. Je laat je geld nog even doorgroeien.
3. Of je maakt een combinatie van beide.
Bij overlijden gaat het saldo van je rekening Aanvullende PensioenOpbouw naar je erfgenamen. Meer informatie hierover lees je op de pagina Fiscale en juridische regels.
Geld op deze rekening waarmee je niet belegt, is beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. De depositogarantie beschermt je geld bij Nationale-Nederlanden Bank tot € 100.000,- per persoon. Weten hoe het precies zit? Bekijk hier onze informatie over de Nederlandse Depositogarantie of ga naar depositogarantie.nl.
Jouw beleggingen worden bewaard door de Stichting Nationale-Nederlanden Bank Beleggersgiro. Hierdoor zijn deze beleggingen geen onderdeel van het vermogen van Nationale-Nederlanden Bank. Bij een faillissement van Nationale-Nederlanden Bank blijven deze beleggingen dus gewoon van jou.
Je kunt een beroep doen op de Beleggerscompensatie, als de bescherming via de Stichting niet voldoende is. De Beleggerscompensatie vergoedt maximaal € 20.000,- per persoon, per bank.
Weten hoe het precies zit? Bekijk hier onze informatie over vermogensscheiding en de Beleggerscompensatie.
Je mag met Aanvullende PensioenOpbouw vermogen opbouwen tot uiterlijk 5 jaar (op 31 december) na het jaar waarin je de AOW-leeftijd bereikt. Dit heet de omzettingsdatum.
Om je opgebouwde vermogen te laten uitkeren, open je een uitkeringsrekening. Bijvoorbeeld onze Aanvullende PensioenUitkering. Vanaf deze rekening keren wij het geld periodiek uit naar je betaalrekening. Over deze uitkeringen houden wij loonbelasting, premies volksverzekeringen en bijdrage Zorgverzekeringswet in. Je ontvangt dus steeds een netto-uitkering.
Voor het uitkeren gelden bepaalde belastingregels. Deze zijn afhankelijk van je leeftijd op het moment dat je de uitkeringen laat starten en de hoogte van de uitkeringen. Meestal mag je ook voor je AOW-leeftijd starten met uitkeren. Lees meer over de mogelijkheden en belastingregels van de uitkeringsfase in de Fiscale en juridische regels:
Ja, je bent verplicht een uitkeringsrekening af te sluiten voor minimaal vijf jaar. Een uitkerende lijfrenteverzekering is natuurlijk ook mogelijk.
Ja, meestal betaal je daar inkomstenbelasting over. Maar er zijn uitzonderingen:
Heb je nog geen rekening Aanvullende PensioenOpbouw? Vraag dan eerst je rekening Aanvullende PensioenOpbouw aan en beantwoord de vragen over je kennis en ervaring, je spaarplannen en je gegevens. Je kunt deze rekening op drie manieren openen. Verder naar boven op deze pagina lees je welke manieren dat zijn.
Is je rekening geopend? Ga in mijn.nn naar je rekening Aanvullende PensioenOpbouw. Kies daarna onder 'Beleggen' voor 'Start met beleggen'.
Kies je voor een eenmalige inleg? Maak het geld over vanaf je tegenrekening. Kies in mijn.nn voor je rekening Aanvullende PensioenOpbouw en ga naar 'Verdeling tussen sparen en beleggen'. Verschuif daarna het geld van sparen naar beleggen.
Extra pensioen opbouwen: met de pensioenregeling via je werkgever of zelf met een bankspaarrekening? Onze fiscalist legt de voor- en nadelen uit.
Waarom? En hoe kun je als vrouw voorkomen dat je later geld tekortkomt? Docent-onderzoeker pensioenrecht Suzanne Kali geeft antwoord.
Beginnen met banksparen voor extra pensioen? Bereid je alvast voor met deze 5 vragen en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.
Aanvullende PensioenOpbouw zonder beheerd beleggen
Aanvullende PensioenOpbouw met beheerd beleggen
Heb je bij ons een spaar-, bankspaar- of beleggingsrekening? Dan vragen we je om je identiteit te bevestigen in mijn.nn. Dit maakt online bankieren veiliger voor jou én voor ons.
We kunnen je op verschillende manieren helpen.
Met een onafhankelijk adviseur kijk je samen naar welk product bij je past.