English version

Keuzes die we vandaag maken, hebben invloed op hoe de wereld er morgen uitziet. Daarom vinden we het belangrijk dat we hierin onze verantwoordelijkheid nemen. Dat doen we door rekening te houden met mens, milieu en maatschappij bij al onze activiteiten. Zo willen we ook op lange termijn waarde toevoegen als bedrijf. Op deze pagina vind je informatie over onze duurzame initiatieven.

Klimaat aanpak NN

Klimaatverandering is een zeer urgent en wereldwijd probleem – dit gaat niet alleen over het klimaat, maar in feite ook over mensen; de leefomgeving, voedselvoorziening, gezondheid etc. van ons allemaal.

Lees hier meer

Oprichting duurzaam herstelnetwerk

Nationale-Nederlanden gaat een eigen duurzaam herstelnetwerk inrichten en treedt in dat kader per 14 april 2022 toe tot het College van Deskundigen Property van de stichting Duurzaam. Het doel van het herstelnetwerk is om het herstel van schade de komende jaren te verduurzamen door onder meer – waar mogelijk – te gaan herstellen in plaats van vervangen. Ook vragen wij onze herstellers in het NN-herstelnetwerk om aantoonbaar duurzaam te herstellen. Dit kunnen zij doen door zich te laten certificeren door de stichting Duurzaam.

Meer informatie over het herstelnetwerk

Fietsverzekering Insurtech Laka

Insurtech Laka en Nationale-Nederlanden brengen samen de collectieve fietsverzekering op de Nederlandse markt. In plaats van een vast bedrag per maand, betalen klanten een maandelijks variabele bijdrage met een van tevoren bepaald maximum. Deze is gebaseerd op de claims in het collectief. Hoe minder dat er zijn, hoe lager de maandelijkse premie.

Meer informatie

Qover-me fietsverzekering

Met de fietsverzekering van Qover-me bescherm je je fiets tegen diefstal en schade, maar we bieden ook pechhulp als de accu van je e-bike bijvoorbeeld sneller leeg is dan verwacht. Ook betalen we de taxi terug naar huis én vergoeden we de kosten voor het huren van een vervangfiets als dat nodig is.

Meer informatie

Mobielverzekering

Een smartphone of tablet is onmisbaar vandaag de dag. Maar wat doe je als je toestel stuk is of gestolen wordt? Dan wil je zo snel mogelijk weer mobiel zijn. Met de ING Mobielverzekering word je direct geholpen en kun je bij schade of diefstal rekenen op reparatie of vervanging door een gelijkwaardig gereviseerd toestel.

Met onze verzekering in natura verleng je de levensduur van je mobiele apparaten en beperk je het gebruik van schaarse natuurlijke grondstoffen. Onze partner voor reparatie is gecertificeerd door de Stichting ‘Groen Gedaan' en geautoriseerd door Apple en Samsung om de reparaties uit te voeren volgens hun officiële normen. Dit omvat alle voorwaarden voor duurzaam herstel en afvalrecycling.

Lees meer over de ING Mobielverzekering

Elektrische, waterstof en hybride voertuigen

We hebben niet-fossiele brandstoffen opgenomen in onze verzekeringen. Dit betekent dat we elektrische, waterstof en hybride voertuigen verzekeren, bijvoorbeeld een Hyundai Nexo FCEV (Waterstof), een Opel Ampera (volledig elektrisch) of een Mitsubishi Outlander MPVE (hybride). We bieden klanten onze reguliere algemene voorwaarden zoals we dat bij fossiele brandstoffen, zoals bij Euro95 en benzine, doen zonder verdere aanvullende voorwaarden.

OHRA Leenautoverzekering

Ga je met de auto van je ouders op vakantie of leen je de jouwe een dagje uit aan de buren? Met de Leenautoverzekering van OHRA kan je met een gerust hart een auto (uit)lenen, zonder gedoe. Zo bespaar je kosten en verlaag je de CO2 uitstoot. Goed voor je portemonnee én het milieu. En heb je schade aan de auto, dan ben je verzekerd voor de nadelige financiële gevolgen.

Lees meer

OHRA Kilometerverzekering

Gebruik je de auto vooral boodschappen te doen en de kinderen weg te brengen? Werk je veel thuis of ga je met de fiets? Dan is de kans groot dat je minder dan 5.000 km per jaar rijdt. De kilometerverzekering is dan interessant voor jou. Je betaalt dan per bundel van 1.000 kilometer. Je betaalt dus alleen wanneer je rijdt, maar je auto is wel altijd verzekerd. Ook als hij voor de deur staat.

Lees meer

Cybercriminaliteit

Je computer kan gehackt worden. Je kunt dan bijvoorbeeld niet meer bij jouw documenten en foto’s, of je kunt de computer helemaal niet meer gebruiken. Ook kan hierbij geld van jouw bankrekening worden gestolen of er kan misbruik worden gemaakt van jouw identiteit. Met de module Cyberhulp ben je verzekerd voor deze situaties. De module dekt niet alleen schade, maar we bieden ook hulp bij cyberincidenten. De module geldt voor cyberhulp bij computers, laptops, tablets en smartphones.

Denk je dat je gehackt bent? De Cyberwacht is de telefonische telefonische spoedlijn voor gehackt Nederland. Onze experts verwijderen malware, onderzoeken de oorzaken en beperken je schade.

Neem contact op met De Cyberwacht

Overstromingsdekking voor niet-primaire waterkeringen

De Woonhuis- en inboedelverzekeringen zijn sinds 1 oktober 2021 uitgebreid met de overstromingsdekking voor niet-primaire waterkeringen. Overstromingen zijn in veel gevallen het gevolg van klimaatverandering. Met overstroming bedoelen wij een overstroming van water uit rivieren, meren, kanalen of sloten door het onvoorzien bezwijken, beschadigen, overlopen of falen van dijken, kaden, sluizen of andere niet-primaire waterkeringen. Het maakt daarbij niet uit of de overstroming de oorzaak of het gevolg is van een gebeurtenis die verzekerd is.

Escalatieproces bij hoge ESG-risico’s

Nationale-Nederlanden Schade volgt de risk governance van NN Group op basis van het concept 'three lines of defence', dat de besluitvormings-, uitvoerings- en toezichtsverantwoordelijkheden voor het risicomanagement van Nationale-Nederlanden Schade schetst. Het risicobeleidskader van Nationale-Nederlanden Schade zorgt ervoor dat alle risico's consistent worden beheerd en dat NN Group als geheel opereert binnen de gestelde risicobereidheid en bijbehorende risicolimieten en -toleranties.

De Nationale-Nederlanden Schade CRO stuurt een onafhankelijke risico-organisatie aan die de eerste lijn ondersteunt in hun besluitvorming, met voldoende tegenmacht om het nemen van buitensporige risico's te voorkomen. De Nationale-Nederlanden Schade CRO dient ervoor te zorgen dat zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Commissarissen te allen tijde op de hoogte zijn van en inzicht hebben in de materiële risico's waaraan Nationale-Nederlanden Schade is blootgesteld. De teams binnen de afdeling Nationale-Nederlanden Schade CRO zijn multidisciplinair, gericht op het segment en werken binnen Nationale-Nederlanden Schade samen aan strategisch risico, operationeel risico, financieel risico, productrisico en bedrijfsrisico.

Het klimaat is opgenomen als een hoog risico in het jaarlijks terugkerende High Level Risk Assessment. Dit risico wordt per kwartaal gemonitord via het ECF rapport (wat ook onderdeel is van het jaarverslag). Eén van de maatregelen voor het belangrijke risico duurzaamheid, klimaatverandering, maatschappelijke betrokkenheid is om voor niet verzekerbare risico's (om risico technische redenen) op caseniveau een oplossing te bieden. Alleen als het gaat om oplossingen voor duurzaamheidsproblemen. Deze cases worden besproken in het Risk Committee Schade Intermediair.

Meer informatie over de Risk Governance van schadeverzekeringsrisico's is te vinden in het jaarverslag NN Schade 2022 (bladzijde 57 - 65).